Versenyjog

Irodánk vállalja, hogy felkészíti ügyfeleit versenyjogi kérdésekre. Közreműködünk a belső eljárások és szabályzatok kialakításában annak érdekében, hogy a versenyjogi szabályoknak történő megfelelést biztosítani lehessem (pl. versenytársakkal való kapcsolattartás szabályai, beszerzési folyamat szabályozása, stb.).

Rendszeresen tartunk versenyjogi tréningeket, amelynek során felkészítjük ügyfeleink alkalmazottait az esetleges versenyhatósági vizsgálatokra. Tekintettel arra, hogy a versenyjogi vizsgálatok többsége előre nem bejelentett, rajtaütésszerű, ezért speciális tréninget szervezünk a munkavállalók „első védelmi vonalának” előzetes felkészítésére. 

Általános versenyjogi tanácsadást nyújtunk és – a kereskedelmi ügyletek során – biztosítjuk a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést (mint piaci erőfölénnyel való visszaélés tilalma, piacfelosztás, kizárólagosság, stb.). Képviseljük ügyfeleinket a versenyjogi hatóság előtti és az azt követő bírósági eljárások során.  

Ügyfeleink rendszeresen igénybe veszik jogi szolgáltatásainkat közbeszerzési eljárások során, eladói és vevői oldalon egyaránt.